Няма да участвам в европейските избори догодина. Според мен Европейският парламент

...
Няма да участвам в европейските избори догодина. Според мен Европейският парламент
Коментари Харесай

Бареков: ЕП е за млади и пенсионирани политици, не се чувствам на мястото си

" Няма да вземам участие в европейските избори следващата година. Според мен Европейският парламент е място за млади и пенсионирани политици. Аз попаднах тук на междинна възраст и няма какво да реализира повече ".

Това съобщи евродепутатът от групата на европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Николай Бареков пред публицисти и посетители на конференция в Европарламента на тема „ Корупцията и генезисът на подправените вести в България “.

Според Бареков корупцията води до появяването на подправени вести, както и противоположното. Като главен проблем eвродепутатът посочи съществуването на “младо и неопитно ” законодателство по тази тематика и означи, че всеки опит да се пише медиен закон среща корпоративен отпор. Той е безапелационен, че би трябвало да се работи в посока на “криминализация на подправените вести ”.

В конференцията взеха присъединяване още зам.-председателите на ЕКР Джефри ван Орден и проф. Ханс-Олаф Хенкел, както и притежателят на английското издание  " Eu Reporter ".

Според Джефри ван Орден в България се следи прогрес, само че той напълно не е задоволителен. Той уточни, че корупцията остава главният проблем пред страната ни, както и неработещата правосъдна система и въздействието на Русия върху стопанската система ни. 

На въпроса по какъв начин би трябвало да бъде решен казусът с подправените вести, Джефри ван Орден отговори, че медиите сами би трябвало да постановат надзор върху себе си, а читателите да съумяват да разграничават истината от лъжата, четейки сериозно и аналитично.

Сред гост-лекторите бяха още преподавателят в Катедра „ Финанси “ на УНСС Димитър Чобанов, някогашният зам.-градски прокурор Роман Василев, основният редактор на вестник „ Телеграф “ Васил Захариев и програмният шеф на " Канал 3 " Ива Стоянова. 

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР